maandag 26 april 2010

Ding 13

Een document samen maken. Eerst had ik via de mail een uitnodiging gekregen om een document in te zien. Hier naar gekeken en meteen ervaren dat je tegelijkertijd met meerdere personen aan een document kan werken. Nu natuurlijk zelf proberen om een document in te voeren. Ook dat ging prima. Het is heel bruikbaar, zeker nu ik weet hoe het werkt.

Ding 12

Een twitter account aangemaakt. Even zoeken naar een username. Maar uiteindelijk toch gelukt en aangemeld. Meteen als bekende ontdekt, nu nog afwachten of het zinvol is. Wel erg leuk om uiteindelijk te zien hoe het allemaal werkt.

Ding 11

Een wiki maken, een document, samen een lijstje maken. Bijvoorbeeld een genre lijst voor de boeken. Iedereen kan er dan titels aan toevoegen. Lijkt me zeer handig. Zeker de moeite waard om te doen.

Ding 9

Web 2.0 is reeds verouderd. We zijn nu dacht ik bij web 3.2 of nog verder? Web 2.0 het tijdschrift van CHIP van augustus 2007 heb ik nog bewaard. De onmisbare google gids. Maar toch heb ik heel wat opgestoken. Je moet ergens beginnen. Als je er goed mee omgaat kan je in een record tijd informatie binnenhalen die jou voorkeur heeft. Je blijft up to date. Ondanks dat het verouderd is toch waardevol.

donderdag 22 april 2010

ding 9 + 10

Zo spelender wijs kom ik erachter dat ik toch aardig op weg ben.
Ding 9
De RSS feed via google reader geeft al wat nieuwe berichten door.

Ding 10 Delicious.
Via de IGoogle gebruik ik de bladwijzer nu als favorieten. Leuk om te ontdekken dat je dit overal kan openen. Je favorieten altijd te raadplegen. Dit is zeker van toepassing achter het inlichtingenbureau. Mits je natuurlijk in logt zoals b.v. Fictierom, hier heb je een account voor nodig. In de bibliotheek wordt je wel geaccepteerd maar waar geen account is natuurlijk niet.

Justin Bieber

Justin Bieber is een tienerster van 15 jaar, inmiddels 16. Bekend geworden doordat hij zijn liedjes op You Tube heeft gezet.
Dit brengt mij op een idee.
Een virtuele rondleiding van onze bibliotheek met al zijn vestigingen, met reclame( extra inkomsten) op you tube zetten. Goed presenteren zodat het veel toeristen gaat trekken. De virtuele rondleiding van de Hermitage zorgt ook voor meer bezoekers.

maandag 19 april 2010

ding......

Een filmpje bij een blog presenteren is natuurlijk super. Ik heb gekozen voor een instructie filmpje voor het maken van Tiramisu. Erg lekker....mmm. Maar ook voor onze bibliotheek natuurlijk interessant. Zo is het mogelijk om via de website een rondleiding door de bibliotheek te geven.

woensdag 7 april 2010

Het was even zoeken naar een foto die ik geschikt vond voor de blog. Deze gevonden en hier kan ik wel wat over kwijt. Onze collega Nel vertrekt, ze volgt haar gevoel. Ik wens haar heel veel geluk en hoop dat haar wensen en dromen uitkomen.

Dat we Nel missen is duidelijk. Haar persoonlijk maar ook haar kennis en collegialiteit.

Veel geluk