maandag 17 mei 2010

ding 14


Chatten via igoogle . Mijn kids chatten via msn dus daar zie ik zo af en toe iets van. Je hebt de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.

Nu wat afgesproken met andere bloggers om te chatten. Een duo en een triootje. Ja een groepschat. Raad maar.


Mijn ervaring is dat het niet geschikt is voor hele vergaderingen. IK heb wel het idee dat je moet afspreken om te chatten. Onze medeblogger zijn allemaal druk bezette collega's die allemaal op andere tijden werken. Echt prettig converseren is het niet. Ik pak liever de telefoon voor een goed gesprek. Heb je gelijk reactie. Gaat sneller. Je bent een kwartier aan het chatten en over de telefoon ben je voor dezelfde vragen in twee minuten klaar.


Het chatten via skype heb ik een paar keer gezien en gedaan bij anderen. Hoe het dus precies werkt moet ik nog ervaren. Ook merk ik wel dat daar ook een afspraak aan vooraf gaat om elkaar te spreken.

3 opmerkingen:

 1. Chatten vind ik iets als je je erg verveeld of tijd over hebt. Lekker kleppen via de telefoon is net zo fijn, maar dat kan niet in groepsverband. Dan toch maar op een terrasje met een glaasje wijn?
  Wat Skype betreft vind ik het ideaal als ik mijn schoonzusje in de VS wil spreken en zien natuurlijk. Ook heb ik dan geen belkosten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chatten als je je verveeld, dat ben ik met je eens. Of het iets voor de bieb is??? Via deze site http://www.ibi.bibliotheek.nl/, vervanger voor Aladin. Het is een vraag en antwoord spel.
  Wie het weet mag het zeggen. Maar of het antwoordt goed is is de vraag. Ook hierop kan weer gereageerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. op zich was de aladinchat wel oke, ik heb het geprobeerd en kreeg het juiste antwoord in korte tijd. Het enige vervelende vond ik dat je heel erg merkt dat er met standaard scripts wordt gewerkt. Zou ibi spontaner overkomen?

  BeantwoordenVerwijderen