donderdag 14 april 2011

Ding 29 Mobiel internet

Of ik een APP kan bedenken die je kan gebruiken voor de bibliotheek, die gebruik kan maken van mobiel internet, camera, en of GPS? QR codes gekoppeld aan resecies van een boek, een mobile versie van de wesite. Laat je fantasie de vrije loop.

De app van de bioscoop werkt super. Kijken wat voor film er draait, reserveren wanneer het jouw uitkomt. De route beschrijving naar de Bios. Met een bevestiging d.m.v. een reserveringsnummer.

Het is natuurlijk geweldig als je een APP hebt van het logo van de bibliotheek. Met daaraan een landelijk gekoppelde catalogus. Je favoriete boek reserveren en meteen wordt doorgelinkt naar de website van de dichtsbijzijnde bibliotheek b.v. http://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/ hier zijn de boeken voorzien van een QR-code.
Kun je meteen de openingtijden zien dat je weet wanneer je het boek kan halen als je daar een mailtje van hebt binnengkregen.

Nu kreeg ik laatst ook een folder van de Gamma in de deur. In deze folder stonden werkwijze in de vorm van een QR-code. Leuk om dit te zien en erg praktisch.

Een I-phone of een Android zijn praktische informatieve speeltjes. Voor je het weet zit iedereen in gezelschap met zijn telefoon te spelen en worden er geen sociale gesprekken meer gevoerd. De ene helft van een gezelschap staat buiten te roken en de andere helft is bezig met zijn telefoon.

De nieuwe technieken hebben zowel voor als nadelen. Maar ik heb wel het idee dat het je ook heel veel tijdwinst op levert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten