dinsdag 22 februari 2011

Ding 24 Mediawijsheid

Hoe mediawijs ben ik zelf?
Natuurlijk de Mediawijsheidquiz gedaan. Ik wist niet hoe ik erin stond. De eerst fout die ik maakt, dacht ik stom, dit wist ik toch. Maar dat is vaak zo. Als je het juist antwoord leest denk je, ohjaa.

Dat we in de bibliotheek kunnen bijdrage aan goed voorlichting is erg belangrijk. Naast de gebruikelijke onderwerpen, voor jong en oud, is er nu ook het internet.
Wat kan je wel kwijt op het internet, en wat doe je dus absoluut niet.
Laatst nog een vraag van een klant gekregen: Heeft u iets over game / internetverslaving.
We hebben hier dus zo goed als geen informatie over.
Als iemand goede tips heeft, graag.....

Vandaag op het nieuws wisten ze te melden dat er een digitale politiepost voor de toekomst niet is uitgesloten. Hoe zal dit worden ingevuld..... Zal dit echt nodig zijn....

Misschien kunnen we een mediawijsquiz op de website van de bibliotheek zetten. Als je de test foutloos maak zou je hiervoor een certificaat kunnen laten uitprinten. Kom met dit certificaat naar de Bibliotheek en haal u presentje op. Dit motiveert de klant, om te onderzoeken hoe en wat er allemaal te verkrijgen is op het gebied van verschillende soorten Media.

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voorlopig zijn wij nog niet digiverslaafd, al lijkt het er af en toe op. Gelukkig is onze omgeving er dan weer om ons weer op aarde te laten landen, in de realiteit.

  Jouw quiz op de website zou tot meer onderzoeken van de klant naar wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft moeten leiden? Ik denk daar beslist anders over. De website moet wel prikkelend zijn om lekker te browsen en de klanten moeten dat kunnen vinden wat ze zoeken. Maar om ze echt mediawijs te maken zullen we wat anders moeten verzinnen. Misschien maakt de digitale strategie straks een opening?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En wat doe je voor de mensen die de quiz niet halen? Heb je daar al een kant-en-klare oplossing voor? De verslavingsvraag vind ik een hele realistische waarvan wij he antwoord makkelijk zouden moeten kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen