maandag 31 januari 2011

verdieping

Dit is weer even bedenken wat en waar we het over hebben gehad, 23 dingen.

Welke toepassingen ik voor mijn werk gebruik van de 23 dingen?
Google dogs, vind ik heel goed te gebruiken op het werk. Zeker als je in een werkgroep zit verspreid over verschillende locaties. Aangezien nog niet iedereen 23 dingen onder de knie heeft kun je dit nog niet altijd toepassen. Ik ben wel van mening dat ik dit als het even kan ga toepassen. Verder in mijn vrije tijd ben ik nu vaker aan het ontdekken. Zeker met foto's in picasa. Erg leuk om je album te laten delen met anderen.


Welke toepassingen ik nog wil gebruiken. Nu ik het weer nagekeken heb kom ik tot de conclusie dat Youtube onder de jeugd veel gekeken en bekeken word. Een toepassing voor de bibliotheek betekend voor mij dan filmpjes van activiteiten die plaatsvinden in de bibliotheek op de website plaatsen.
Er gebeurt zoveel in de bibliotheek. Dit kun je heel makkelijk laten zien. Bijvoorbeeld: instructie filmpjes, een virtuele rondleidingen of inleidende filmpjes over lezingen. Noem maar op.
De website van de bibliotheek kan hier alleen maar leuker op worden. Met als gevolg dat de leden de website steeds meer bezoeken. Een beetje reclame erbij en je hebt weer een bron van inkomsten.

2 opmerkingen:

  1. Om de 'jeugd' bij de bieb te betrekken kunnen we bv ook een wedstrijd uitschrijven met de leukste promofilm op You Tube, door jongeren gemaakt. en nu doen we aan leesbevordering door middel van het promoten van goede literatuur, maar kunnen we ze ook niet aansprekend boeken op hun eigen manier laten filmenoid? Ik gooi zo maar wat ideeën op?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke nieuwe dienst, Google honden ;-)
    Jij durft, reclame? Dat is bijna vloeken in de kerk. Maar filmpjes van activiteiten zie ik wel zitten. Zorg dat er n elk filiaal een camera voor het grijpen ligt. Laat zien dat je een spannende plek bent waar wat te beleven valt.

    BeantwoordenVerwijderen