dinsdag 15 juni 2010

Ding 19

Sociale netwerken zoals Facebook, Hyves doe ik niet aan mee. Het is erg open, privacy vind ik ook erg belangrijk. Er zijn al heel veel gegevens bekend. De film Het Net, met Sandra Bullock in de hoofrol staat mij goed in mijn geheugen. Ik hou dit bewust op een afstand.

Maar voor de kennemerwaard Ning heb ik mij wel aangemeld. Er is misschien sprake van om deze Ning op intranet te zetten. Dan is deze Ning toegankelijk voor alle collega's van KW.

3 opmerkingen:

 1. Nu is de Ning ook al toegankelijk voor alle collega's KW, maar wordt er nog niet veel gebruik van gemaakt. Wie weet verandert dat als hij is gekoppeld aan intranet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is typisch zo'n Ding wat veel weerstand oplevert in de bibliotheekwereld. Het is nou juist het onderdeel wat voor de communicatie met klanten het belangrijkste, maar ook lastigste is. Ik vertel je daar tijdens de eindsessie graag meer over. Want onderschat niet welke belangrijke en dominante rol sociale netwerken spelen en gaan spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is uiteraard noodzakelijk om verstandig met informatie om te gaan die je niet wilt delen met iedereen en soms kan ik me flink verbazen over de openheid (domheid?) van sommigen op internet.
  Aan de andere kant: The net is een film alweer uit 1995, meer dan 15 jaar geleden! Lang voor Facebook, Hyves, LinkedIn, Plaxo etc. etc. Bijzonder om te zien hoe zo'n film (net als bijvoorbeeld Enemy of the state met Will Smith uit 1998) er voor zorgt dat de schaduwzijden van de digitale samenleving worden uitvergroot en klaarblijkelijk veel indruk maken.
  Misschien een vreemde vergelijking, maar ongelukken met auto's of vliegtuigen (zijn ook relatief veel films over) belemmeren de meeste mensen toch ook niet om in een vliegtuig of auto te gaan zitten?

  BeantwoordenVerwijderen