woensdag 16 juni 2010

Ding 21

Als je de aquabrowser van de OBA gebruikt als voorbeeld. B.v de titel: Haar naam was Sarah intikt krijg je een aantal thermen in de aquabrowser waarvan ik zeg: Hoe kom je erop.

Ook een keer meegemaakt dat de zoekterm heel breed was. Via de aquabrowser van de OBA kwam ik toen tot een goed resultaat.
Ook hebben we dit op de cursus MIB als discussie onderwerp gehad. Dat was net na de opening van de OBA. Het was toendertijd (2008) nieuw. De een kon er wel mee werken en voor de ander had het niet veel waarde.

My Discoveries, in de aquabrowser. Op deze manier krijg je wel overal lijstjes. Straks weet je niet meer waar al je lijstjes zijn. Kan je daar ook weer een lijstje van bijhouden.

Ook in World Cat geprobeerd het boek van T de Rosnay te vinden. Vraagt deze om een bibliotheek in de buurt. Beetje jammer dat onze bibliotheek Kennenmerwaard niet in zijn bestand staat. De dichtsbijzijnde is bibliotheek Haarlem

1 opmerking:

  1. Iedereen heeft zo zijn voorkeur voor een catalogusysteem, zelf denk ik dat het ervan afhangt wat je doel is. Welke reacties kwamen eruit de discussie op de MIB?

    BeantwoordenVerwijderen